Little League National 2011

Het is mei 2011. Alle lichamelijke drama’s zijn achter de rug en ik ben sterker en mentaal gegroeid. Ik zie veel jongens om me heen die niet alleen al een jaar ervaring hebben in Little League maar waarvan de meeste het in zich hebben om net dat verschil te kunnen maken. Team Rotterdam is gewoon heel sterk en heeft een paar jongens die het team op sleeptouw kunnen nemen. Na een paar weken intensief trainen en elkaar gek maken, lees motiveren, hoe we naar Polen gaan is het weekend van het Little League kampioenschap daar. Van Rotterdam United krijgen we nieuw R-caps en van de KNBSB krijgen alle team shirts. Het groen van Rotterdam is alom aanwezig, ook door alle ouders en familie die komen kijken. Het kampioenschap is opgedeeld in twee dagen. Alle voorronde wedstrijden worden op zaterdag gespeeld bij Zuidvogels en de finale wordt gespeeld op het hoofdveld van UVV tijdens de All Star Game. Hoe gaaf is dat om eens in een groot stadion te spelen met heel veel publiek. Het word een extra motivatie om de finale te halen.

De eerste ronde wedstrijden worden vrij makkelijk gewonnen. De druk ligt niet op het team maar meer op de staff die met alle afwijkende Little League regels zoals de hele strenge pitch count alle spelers moeten niet alleen laten spelen en plannen moet maken om niet alleen de volgende ronde te halen maar ook om met een zo sterk mogelijk team aan het einde uit te komen. Er zijn twee rondes. Een voorronde en een finale ronde waar twee teams uiteindelijk de finale gaan spelen.

In de tweede ronde word daarop al gelijk een beroep gedaan. Het is duidelijk dat de finale mogelijk kan worden. Er moeten twee wedstrijden gespeeld worden tegen Midden-Nederland en Haarlem. Vooraf betiteld als de twee favorieten voor de uiteindelijke finale. De eerste en de laatste wedstrijd zijn het belangrijkst hou ik me voor en laat de finale dan maar de laatste zijn. We starten de finale ronde tegen Midden-Nederland. Door goed pitchen van Bram en Phayson en enkele goede slagbeurten in de laatste inningen winnen we de wedstrijd met 7-3. De eerste hobbel is genomen. Midden-Nederland wint vervolgens hun wedstrijd en onze laatste wedstrijd is tegen Haarlem en dat zijn de winnaars van 2010. De strijd gaat gelijk op en in de laatste inning staat het 3-3. Door 4-wijd kom ik op de bag en Marijn die na mij aan slag is slaat een fantastische 2-honkslag. Ik besluit de kans te wagen en homeplate te stelen en het lukt !! 4-3.. We Win…We’re in the Dutch Finales !

[wppa type=”slide” album=”2″ size=”auto” align=”left”][/wppa]