Dutch National Teams

574587_463227373709608_200244457_nDe Nederlandse Teams hebben een hele belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als honkballer. Al vanaf dat ik in de wieg lag ging ik met mijn ouders kijken naar de traditionele honkbaltoernooien zoals World Port Tournament en Haarlemse Honkbal Week. Maar ook EK of WK toernooien van het Nederlands team in het buitenland stonden elk jaar op het zomerprogramma. Het begon op het EK 2001 in Duitsland en sindsdien waren er elk jaar 1 of 2 toernooien die ik bezocht. Vele, vele herinneringen heb ik eraan overgehouden waar menig museum jaloers op zal zijn. Ze zijn me dierbaar…

Het was als kleine jongen een belevenissen om niet alleen het toernooi mee te maken, ze aan te moedigen (‘Sla um eruit Dirkk, en verder….’), maar ook om er later van te leren en te hopen ooit eens zo goed te worden dat ik ook in een Oranje of Grijs jersey zou mogen spelen.

En sinds 2012 is het dan eindelijk zover. Ik ben officieel lid van het Nederlands AA-team. Na 3 dagen try-out in mei 2012 kreeg ik te horen dat ik geselecteerd was voor het EK dat in 2012 gehouden is in Tsjechie, Jablonec.
Een jaar later -2013- werd ik weer geselecteerd voor het AA-team voor het EK in Nykoping, Zweden.
Beiden toernooien werden door ons winnend afgesloten…

Twee jaar achtereen Europees Kampioen. Geweldig !